top of page

Όταν όλα αλλάζουν!

Έγινε ενημέρωση: 7 Σεπ 2022


Και τώρα;


Κάπως ΟΛΑ αλλάζουν μέσα σου! Η ζωή σου είναι σε μία παύση, κι εσύ βρίσκεσαι με ανάμεικτα συναισθήματα σε ένα σταυροδρόμι, όπου δεν αναγνωρίζεις προς τα πού κατευθύνεσαι. Το παλιό έχει πλέον φθαρεί, σαν ξεθωριασμένο αγαπημένο ρούχο, το φοράς αλλά δεν σου ταιριάζει όπως παλιά, το νιώθεις αφάνταστα άβολο και άχαρο, κι όμως δεν αποφασίζεις να αλλάξεις. Και να αλλάξεις, τι άραγε να πάρεις; Δεν ξέρεις τι θέλεις, δεν ξέρεις τι σου ταιριάζει πια...


Ίσως η ζωή με τα ατελείωτα βάσανά της σε έχει απογοητεύσει. Οι επιλογές σου μέχρι τώρα βασίστηκαν στα πρέπει, σε όλα όσα έμαθες ότι θα έπρεπε να σου δώσουν πληρότητα, κι όμως εσύ δεν νιώθεις χαρά. Ακόμα κι αν πήγες κόντρα στα πρέπει και θέλησες να κάνεις τα δικά σου, πάλι δεν βρήκες αυτό που περίμενες. Μπορεί να είναι η πρώτη φορά στη ζωή σου, μπορεί και να μην είναι, αλλά ναι, είσαι στο σημείο μηδέν. Και αυτή τη φορά, το σημείο μηδέν μοιάζει πολύ πιο τρομακτικό και δραματικό. Γιατί τώρα όχι μόνο ο δικός σου κόσμος καταρρέει, αλλά και όλος ο κόσμος όπως τον ήξερες γύρω σου.


Ο γάμος, η σχέση σου, η δουλειά σου, η ίδια σου η ζωή γεμάτη με το αίσθημα του βαθιά ανικανοποίητου. Οι βασικές σου ανάγκες μπορεί ίσως να καλύπτονται, αλλά εσύ αδειάζεις. Αν το σκεφτείς, έχει ξανασυμβεί... έχεις περάσει τέτοιες περιόδους ξανά... Μετέωρη κατάσταση που βιώνουμε συνήθως μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή, σε ένα σκαλοπάτι της ζωής, όπου καλούμαστε να επιλέξουμε. Η μόνη επιλογή είναι μεταξύ της άγνοιας ή της επίγνωσης του εαυτού σου.


Χωρίς ποτέ να αναρωτηθείς, χωρίς να ψάξεις να βρεις ποιος ή ποια πραγματικά είσαι, τι σου δίνει χαρά, τι σου ταιριάζει και τι δεν σου ταιριάζει. Χωρίς να μάθεις εργαλεία και τρόπους να ζεις καλά, να ζεις αρμονικά με την ουσία σου, να γνωρίζεις, να αγαπάς και να φροντίζεις πρώτα από όλα τον εαυτό σου... Μια απόφαση που όλο αποφεύγεις να πάρεις είναι να γνωρίσεις και να αγαπήσεις εσένα... Κι όσο την αποφεύγεις η ζωή σου κυλάει στον αυτόματο, στα πρέπει και τα θέλω των άλλων, ή σε μία ματαιότητα και αντίδραση, χωρίς εσύ να είσαι ποτέ πραγματικά εκεί.


Η διαδικασία της μεταμορφωτικής καθοδήγησης θα σε βοηθήσει να βρεις νόημα και χαρά στη ζωή σου μέσα από το μονοπάτι της αυτογνωσίας. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι μαθητείας και αυτοανακάλυψης, γεμάτο προκλήσεις, αλλά και ανταμοιβές. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και ακατόρθωτο. Παρατηρείς, αναγνωρίζεις, διακρίνεις και εξελίσσεσαι μέρα με τη μέρα στην πιο ευτυχισμένη εκδοχή του εαυτού σου. Μαθαίνεις τρόπους να διαχειριστείς τις μεγάλες αλλαγές της ζωής που αναπόφευκτα βιώνεις, χαράσσοντας μέσα σε αυτές το δικό σου μονοπάτι και τις δικές σου επιλογές.


Μέσα από την αυτογνωσία θα μάθεις εργαλεία και τεχνικές αυτοδιαχείρισης για να μπορείς να πλοηγείσαι στη ζωή αγκαλιάζοντας τις χαρές και τις λύπες, με ανοικτή καρδιά, κοιτώντας μπροστά. Θα γίνεις πραγματικά ο κυβερνήτης της δικής σου ζωής, και δεν θα ζεις μονίμως σαν πλήρωμα στις ζωές των άλλων. Όσοι έκαναν το ταξίδι της επιστροφής, όσοι έμαθαν να αγαπούν και να αποδέχονται τον εαυτό τους, τη ζωή τους και τους άλλους ανθρώπους αληθινά, δεν γυρνάνε ποτέ πίσω στα παλιά.


Κι εσύ μπορείς... έλα να κάνουμε το ταξίδι ΜΑΖΙ!





77 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page