top of page

Σαμάνικος
Θεραπευτικός
Τροχός

Δυση: 21-25 Ιουνίου, Αττική

Τον Τροχό διδάσκει η Μαρία Αριάδνη, Shamanic healer και Wisdomkeeper

Ξεκίνησα το ταξίδι μου στη σαμάνικη παράδοση από το 2013 με την ολοκληρώση του Σαμάνικου Θεραπευτικού Τροχού και πολλών προχωρημένων σαμάνικων σεμιναρίων με την Jane Rigby, πρώτης γενιάς μαθήτρια του Alberto Villoldo.

Τι είναι ο Σαμάνικος Θεραπευτικός Τροχός

Η παρούσα εντατική εκπαίδευση διδάσκει τη σοφία και τις θεραπευτικές τεχνικές των Σαμάνων του Περού προσφέροντας ένα ταξίδι αφύπνισης της συνειδητότητας, μια βαθιά θεραπευτική δουλειά για προσωπική ανάπτυξη που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας! 
 

Τα εργαλεία που αποκτά ο μαθητής κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης φέρνουν ισορροπία στο σώμα και στην ψυχή, και τον βοηθούν να συμμετάσχει συνειδητά στη μελλοντική του εξέλιξη. Ο κάθε μαθητής εκπαιδεύεται στο πώς να χρησιμοποιεί τη Σαμανική γνώση με ακεραιότητα και συνέπεια και πώς να εφαρμόζει τις τεχνικές για την προσωπική του θεραπεία, αλλά και την θεραπεία άλλων.

"Στα ταξίδια μου από τον αρχέγονο κήπο της ζούγκλας του Αμαζονίου στη ψηλές κορυφές των Άνδεων, ανακάλυψα μια αρχαία πνευματική πρακτική που υποστηρίζει ότι ο καθένας μας είναι ικανός να βιώσει το Άπειρο και ότι αυτό το βίωμα θα μας ολοκληρώσει: Ότι η Γη δεν μας ανήκει, αλλά εμείς της ανήκουμε και ότι μπορούμε ακόμα να μιλάμε με τον Θεό και να ακούμε την φωνή Του σε όλη την πλάση."

-Alberto Villoldo

Ποιοι είναι οι Σαμάνοι

Οι Σαμάνοι γνωρίζουν ότι τα πάντα στο σύμπαν είναι ζωντανά. Γνωρίζουν ότι εμείς είμαστε τα λουλούδια, τα φυτά, οι πέτρες και τα βουνά, ότι τα πάντα βρίσκονται μέσα μας και ότι είμαστε μέσα στα πάντα. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός. Όταν εμείς κατανοήσουμε βαθειά μέσα μας τις αλήθειες αυτές, τότε συνειδητοποιούμε ότι όλοι Εμείς είμαστε η ίδια η Ζωή.

Shaman

"Μπορούμε να αλλάξουμε τον Κόσμο με κάθε μας Σκέψη και κάθε μας Λέξη"

-Alberto Villoldo

Οι Σαμάνοι είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του υλικού κόσμου και του κόσμου της ενέργειας και του Πνεύματος. Έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν σε αυτούς τους κόσμους ταυτόχρονα, βοηθώντας τις κοινωνίες τους να «θυμηθούν» το Ιερό και να επανασυνδεθούν με την ιερότητα όλης της ζωής.

Οι Σαμάνοι είναι Χαρτογράφοι της εσωτερικής Ζωής, Μυθοπλάστες, Φύλακες της Σοφίας. Κατέχουν τη σοφία των αρχαίων και δοκιμασμένων μεθόδων και τη φέρνουν πίσω σε μας με νέες μορφές που καλύπτουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες μας καθώς το ανθρώπινο είδος εξελίσσεται.

Μπορούμε λοιπόν να μεταμορφώσουμε τις παλιές ιστορίες σχετικά με τις ζωές μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Στη συνέχεια μπορούμε, να δημιουργήσουμε τις νέες ιστορίες που μας ενδυναμώνουν αφήνοντας τις παλιές που μας αποδυναμώνουν.

Ξεκίνα το Ταξίδι της Μεταμόρφωσης!

Κλείσε έγκαιρα τη θέση σου εδω:

Τι Περιλαμβάνει

Ο Σαμάνικος Θεραπευτικός Τροχός αποτελείται από 4 υπερεντατικά βιωματικά εργαστήρια, που αντιστοιχούν στις 4 κατευθύνσεις του ορίζοντα (Νότος, Δύση, Βορράς, Ανατολή) και το καθένα διαρκεί 5 ημέρες.

Ανά κατεύθυνση θα διδαχθούμε τις 4 θεμελιώδεις Ενεργειακές Θεραπείες των Σαμάνων και πώς να τις εφαρμόζουμε θεραπευτικά.

Αυτές είναι:

 • Η διαδικασία της Φώτισης (Illumination)

 • Η Εξαγωγή (Extraction)

 • Η Ανάκτηση Ψυχής (Soul Retrieval) 

 • Τα Τελετουργικά Μετάβασης (Death Rites)

Τα εργαστήρια γίνονται ανά τρεις-έξι μήνες και το καθένα βασίζεται στις γνώσεις και τη θεραπεία του προηγούμενου. Το ενδιάμεσο διάστημα προσφέρει κατάλληλο χρόνο για αφομοίωση, θεραπεία, ενσωμάτωση και πρακτική εργασία υπό την καθοδήγηση της Σαμάνας.

Η Αρχή του Ταξιδιού

Το Μονοπάτι του Φιδιού

Serpent

"Περπατάω το Μονοπάτι του Πληγωμένου Θεραπευτή και έχω μάθει να μεταμορφώνω τον πόνο, τη θλίψη και το θυμό που ζουν μέσα μου, σε πηγές Δύναμης και Συμπόνιας."

-Alberto Villoldo

Η παραδοσιακή Σαμανική διδασκαλία ξεκινάει με τον ΝΟΤΟ - το Μονοπάτι του Φιδιού, όπου γινόμαστε ο Ήρωας της ζωής μας, μετατρέποντας τα τραυμάτά μας σε πηγές ενέργειας και συμπόνιας.

Εδώ θα μάθετε την Πρώτη Γνώση του Σαμάνου: να αφήνετε πίσω το παρελθόν σας με τον ίδιο τρόπο που το φίδι αποβάλει το δέρμα του, και να απελευθερωθείτε από τις πληγές και τις ιστορίες σας. Καθώς κατανοούμε, συγχωρούμε και αποδεχόμαστε τις ελλείψεις των γονέων μας, συγχωρούμε και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και αναλαμβάνουμε την ενδυναμωμένη μας θέση.

Βιώνουμε ότι είμαστε παιδιά της Γης και του Ήλιου και δεχόμαστε την αδιάλειπτη στήριξη και φροντίδα τους. Αφήνουμε πίσω την τραυματική ιστορία της πτώσης, της αμαρτίας και της τιμωρίας για μία πιο ολιστική και χαρούμενη θεώρηση της επί Γης ζωής.

Πώς θα ήμασταν αλήθεια αν συνειδητοποιούσαμε ότι ποτέ δεν φύγαμε από τον Παράδεισο, ότι πάντα ήμασταν και είμαστε ένα με τη Φύση και το Θείον;

Μπαίνοντας στο θεραπευτικό τροχό από την κατεύθυνση του Νότου ξεκινάμε ένα μεταμορφωτικό ταξίδι, το ταξίδι του Ήρωα, το ταξίδι στο οποίο θα ανακαλύψουμε εκ νέου τον Εαυτό μας.

Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο

Το ενεργειακό μας Σώμα

"Είμαστε Φωτεινά Όντα σε ένα ταξίδι προς τα άστρα. Αλλά πρέπει να βιώσουμε το Άπειρο για να το καταλάβουμε."

-Don Antonio

Το φυσικό μας σώμα περιβάλλεται από το ενεργειακό σώμα, το οποίο στη σαμάνικη παράδοση αποκαλούμε Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο (Luminous Energy Field). Αυτό είναι υπεύθυνο όχι μόνο για την οργάνωση του φυσικού σώματος, αλλά επίσης και για τη δόμηση της εξωτερικής πραγματικότητας.

Μπορούμε να φανταστούμε το Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο σαν ένα αόρατο πλέγμα όπου βρίσκονται τα εντυπώματα των καρμικών, προσωπικών και γενεαλογικών αναμνήσεων, τραυμάτων και πληγών. Αυτά τα εντυπώματα μπορούν να ενεργοποιηθούν και να μας ωθήσουν σε συμπεριφορές, σχέσεις, ατυχήματα και αρρώστιες που αναπαράγουν το αρχικό τραύμα.

Όταν το εντύπωμα έχει διαγραφεί από το Φωτεινό Ενεργειακό μας Πεδίο, δεν επηρεαζόμαστε πλέον από τις πληγές του παρελθόντος και των προγόνων μας. Αυτό δεν είναι εφικτό με διανοητική κατανόηση, αλλά με την άμεση επαφή με την ενέργεια.

 

Η θεραπευτική διαδικασία Φώτισης (Illumination) είναι ένας Σαμανικός καθαρισμός των εντυπωμάτων του Φωτεινού Ενεργειακού μας Πεδίου που μάς δίνει τη δυνατότητα να βιώσουμε την ελευθερία.

Είναι κατάλληλο για μένα;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε μια δωρεάν συνεδρία για να συζητήσουμε τις απορίες σας

Η Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση γίνεται σε μορφή retreat ώστε να εμβαθύνουμε πλήρως στην εμπειρία. Θα αποσυρθούμε πλήρως από την καθημερινότητα για 5 μέρες και το πρόγραμμα θα είναι εντατικό από το πρωί ως το βράδυ. 

 

Περιλαμβάνει πρακτικές αναπνοών και ήπια yoga κατάλληλη για όλους κάθε πρωί για ενέργεια και ευεξία. Συνεχίζουμε με διαλέξεις, βιωματικές ασκήσεις, σαμάνικα ταξίδια, τελετές φωτιάς και τα αρχαία τελετουργικά μυήσεων, καθώς και πρακτικές προσωπικής θεραπείας.

 

Όλες οι πρακτικές γίνονται σε μικρές ομάδες καθώς θα δημιουργηθεί ένας χώρος αγάπης, αποδοχής, εμπιστοσύνης και ακεραιότητας για προσωπική και συλλογική θεραπεία.

Στο Νότο:

 • Θα μάθετε τη φιλοσοφία και τις βασικές αρχές της Σαμανικής παράδοσης

 • Θα χτίσετε τη Mesa σας, τις προσωπικές θεραπευτικές σας πέτρες

 • Θα λάβετε τις 4 σαμανικές μυήσεις:

  • το τελετουργικό του Θεραπευτή        

  • το τελετουργικό της Αρμονίας

  • τις ζώνες δύναμης και προστασίας

  • το τελετουργικό του Οραματιστή

 • Θα μάθετε για την Ενεργειακή Ανατομία

 • Θα μάθετε πώς να ανοίγετε τον Ιερό Χώρο της Οικόσφαιρας και της Νοόσφαιρας

 • Θα μάθετε εργαλεία για βαθιά προσωπική εργασία μαζί με τη Φύση

 • Θα λάβετε και θα προσφέρετε την Σαμάνικη Θεραπεία Illumination

 • Θα κάνετε Σαμάνικα Ταξίδια για προσωπική εξέλιξη

 • Θα συμμετέχετε σε Μεταμορφωτικές τελετές Φωτιάς

 • Θα κάνετε καθημερινά ήπια Hatha Yoga, πρακτικές Αναπνοών, Διαλογισμού και ταοιστικές πρακτικές εξισορρόπησης.

"Όταν δεν έχουμε πια ως κίνητρο τον Φόβο, καταλαβαίνουμε ότι κάθε στιγμή είναι τέλεια με τον δικό της τρόπο."

-Alberto Villoldo

Κατάλληλο για όσους:

 • Θέλουν να γίνουν σύγχρονοι Σαμάνοι ακολουθώντας ένα αρχαίο μονοπάτι πνευματικής εξέλιξης και θεραπείας

 • Επιθυμούν μια γειωμένη πνευματικότητα σε υπηρεσία προς τη Μητέρα Γη και όλα τα πλάσματά της

 • Ενεργειακούς θεραπευτές που θέλουν να εμπλουτίσουν τα θεραπευτικά εργαλεία τους

 • Επιθυμούν να αφήσουν πίσω οριστικά το προγονικό και καρμικό παρελθόν τους

 • Αισθάνονται ότι έχουν κολήσει στη ζωή τους σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς

 • Συνεχίζουν να τους απασχολούν συναισθηματικά τραύματα του παρελθόντος και καμία άλλη θεραπεία δεν τους έχει βοηθήσει ικανοποιητικά

Η Μητέρα Γη σε Καλει!

Δημιούργησε τον Παράδεισο επι Γης!

Κλείσε τη θέση σου Εδω:

Οι Δάσκαλοι της Παράδοσης

Η παράδοσή με την οποία θα εργαστούμε είναι στο Μονοπάτι της Φωτιάς  - της άμεσης μεταμόρφωσης.

Ο Σαμάνικος Θεραπευτικός Τροχός βασίζεται σε πρακτικές του Περουβιανού Σαμανισμού των Incas και του Σαμανισμού των Άνδεων, τις οποίες συνέλεξε και κατέγραψε ο Alberto Villoldo, Ανθρωπολόγος, Ψυχολόγος, Σαμάνος, Συγγραφέας και ιδρυτής της Four Winds Society. 

Προέρχεται από Σαμάνους των Qero (ορεινοί και των υψιπέδων) οι οποίοι κρατούσαν την προφορική παράδοση των αρχαίων σαμανικών πρακτικών των Ινκας, καθώς και των Σαμάνων της Ζούγκλας και των Σαμάνων της Ακτής και των Λιμνών.

Οι δάσκαλοι του Alberto Villoldo ήταν ο Don Antonio Morales - 7ου επιπέδου Kurak Akuyek, ο Don Manuel Quispe - ο γηραιότερος των Σαμάνων θεραπευτών Qero, o Don Eduardo, η Donna Laura, ο Don Benito Qoriman και ο Don Andrez Espinosa.

H Jane Rigby με την οποία εκπαιδεύτηκε η Μαρία Αριάδνη έχει μαθητεύσει με τους Alberto Villoldo, Americo Yabar, Don Humberto και Donna Bernadina.

Τι θα αποκομίσετε από την μαθητεία σας στον Σαμάνικο θεραπευτικό Τροχό:

 • Βαθιά θεραπεία των προσωπικών σας τραυμάτων

 • μία ομάδα θεραπευτών/σαμάνων που θα υποστηρίζουν το μεταμορφωτικό σας ταξίδι

 • δυνατά εργαλεία για να δουλεύετε τα προσωπικά σας θέματα ανά πάσα στιγμή

 • ένα αρχαίο μονοπάτι βασισμένο σε ηθικές αξίες 

 • πνευματική σύνδεση με τη Μητέρα Γαία και τον Πατέρα Ήλιο και όλα τα πλάσματα.

 • καθημερινές πνευματικές πρακτικές και διαλογισμούς

 • θεραπευτικά εργαλεία για χρήση από επαγγελματίες ενεργειακούς θεραπευτές

 • αποκλειστική πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό που θα αφορά τις ενεργειακές θεραπείες που θα διδαχτείτε

 • δυνατότητα προσωπικής καθοδήγησης από τη Σαμάνα εφόσον το επιθυμείτε

Λίγα λόγια για τις άλλες κατευθύνσεις

οι ημερομηνίες των Σεμιναρίων θα ανακοινωθούν στους μαθητές που θα έχουν ολοκληρώσει το Νότο

2ο Σεμινάριο ΔΥΣΗ

Το Μονοπάτι του Τζάγκουαρ

Jaguar

 Γινόμαστε ο Ειρηνικός Πολεμιστής καθώς μετασχηματίζουμε τις προγονικές, τις καρμικές μας ιστορίες και τις Σκιές μας σε Δώρα και Δυνάμεις. 

Με τη διαδικασία της Εξαγωγής (Extraction) στην οποία εξασκούμαστε στη Δύση, μετασχηματίζουμε την ενέργεια μπλοκαρισμένων συναισθημάτων και απελευθερώνουμε από το ενεργειακό μας πεδίο τις εισβολές από αρνητικές σκεπτομορφές, αυτοκακοποίηση και τραύματα, παρεμβατικές και τοξικές ενέργειες.

Καθώς πορευόμαστε πέρα από το φόβο και τη βία, απελευθερώνουμε το δυναμικό και την ενέργειά μας, ώστε να μην μας στοιχειώνει συνεχώς ο θάνατος, αλλά να μας διεκδικεί η ζωή.

3ο Σεμινάριο ΒΟΡΡΑΣ

Το Μονοπατι του Κολυμπρί

Colibri

Εδώ μαθαίνουμε να οραματιζόμαστε το Ταξίδι της Ψυχής ακολουθώντας τη Σοφία των Αρχαίων και των Βουνών.

Αποδεσμευόμαστε από τα στενά όρια του Εγώ και μεταβαίνουμε στο Εμείς.

Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε το Μυθικό Επίπεδο για να υπερβούμε το Χρόνο και να περάσουμε στην Άπειρη Στιγμή, εκεί που όλα είναι δυνατά και μπορούμε πλέον να μπούμε στο ανώτερο πεπρωμένο της Ψυχής μας.

 

Η Ανάκτηση Ψυχής (Soul Retrieval) στην οποία εξασκούμαστε στο Βορρά, είναι μια αρχαία μορφή θεραπείας, στην οποία ο Σαμάνος εντοπίζει τη χαμένη ζωτική ενέργεια και την επαναφέρνει μαζί με τα δώρα και τα ένστικτα που απωλέσαμε από κάποια πρωταρχική τραυματική εμπειρία.

 

Θα ξαναγράψουμε τυχόν συμβόλαια και όρκους που έχουμε κάνει από το πληγωμένο μας μέρος και τα οποία μας εμποδίζουν να ζούμε ευτυχισμένα.

 

Η Ανάκτηση Ψυχής μπορεί να καταφέρει μέσα σε λίγες συνεδρίες κάτι που μπορεί να πάρει χρόνια ψυχοθεραπείας.

4ο Σεμινάριο ΑΝΑΤΟΛΗ

Το Μονοπάτι του Αετού, ο δρόμος του Σοφού

Eagle

Η Ανατολή είναι η υπέρβαση των όσων νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, για να βιώσουμε ότι είμαστε το καθαρό Φως της Δημιουργίας.

Μαθαίνουμε να δημιουργούμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε συνειδητά μέσα από την πρόθεση και την ενέργειά μας.

Μέσα από τα τελετουργικά μετάβασης ακολουθούμε και εξοικοιωνόμαστε με τον χάρτη της μετά θάνατον ζωής και μαθαίνουμε πώς να βοηθήσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα για το τελικό τους ταξίδι.

Υπερβαίνοντας το θάνατο και τον Φόβο βιώνουμε το Άπειρο και γινόμαστε συνδημιουργοί και Φύλακες της Γης, γινόμαστε μέρος της μεγάλης αλλαγής από το Homo Sapiens στο Homo Luminous.

Περισσότερα για τη Δασκάλα

Μαρία Αριάδνη Vedanta

Lady Shaman Ariadne

Έχω ολοκληρώσει τις κατευθύνσεις του Θεραπευτικού Τροχού τρεις φορές καθώς και πλείστα επιμέρους εξειδικευμένα ή και προχωρημένα σεμινάρια με την δασκάλα μου Jane Rigby

 (Destiny Retrieval Process, Beyond the East, The Way of the Seer, Working with Archetypes, Working with Timelines, On Death and Dying, Creating Ceremonies, Mesa and Rites, Stepping into Wisdom Keepers).

Εδώ και 10 χρόνια προσφέρω τις σαμάνικες θεραπευτικές πρακτικές και τελετές και από το 2022 μεταδίδω τις 9 μυήσεις του Μunay Ki.  

Έχω εντρυφήσει σε πρακτικές των σαμάνων του Μεξικού και της ζούγκλας του Αμαζονίου και στις τελετές κάθαρσης και θεραπείας που εφαρμόζονται στην παράδοσή τους.

 

Μελέτησα και ασχολήθηκα πολύ με το θέμα της προετοιμασίας των ανθρώπων για το θάνατο και έχω υποστηρίξει εθελοντικά ανθρώπους στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους.  

Διδάσκω Hatha Yoga και Yoga Nidra και προσφέρω συνεδρίες Life & Spiritual Coaching. 

Έχω εκπαιδευτεί στη μέθοδο Silva, Θιβετιανά μπολ, βουδιστικό διαλογισμό Vipassana και Kriya Yoga. Εκπαιδεύτηκα επίσης σε Ταοιστικές Πρακτικές με τον Master Mantak Chia στην Ταϊλάνδη (Inner & Sexual Alchemy, Fusion of five elements I, II)

 

Περπατώ το σαμάνικο μονοπάτι και βρίσκομαι στην υπηρεσία του Πνεύματος και της Αγάπης.

IMG_20231031_181043~2

IMG_20231031_181043~2

IMG_6713a_edited

IMG_6713a_edited

IMG_6109a_edited

IMG_6109a_edited

IMG_6042a_edited

IMG_6042a_edited

Αν ενδιαφέρεστε να εκπαιδευτείτε στην Σαμάνικη θεραπευτική, συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! 

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα

Medicine Wheel
bottom of page