top of page

Νιώσαμε στο Βουνό


Στις λίγες μέρες διαμονής μας στον υπέροχο χώρο φιλοξενίας του Montanema Handmade Village ζήσαμε μία μοναδική εμπειρία επανασύνδεσης με τη σοφία της Φύσης. Το Montanema Handmade Village είναι ένα όραμα, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα μέσα στο ελατόδασος. Δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της πόλης να βιώσουν τη φύση χωρίς να ταράζουν το περιβάλλον, ζώντας σε απόλυτη αρμονία με το δάσος και το βουνό και όχι καταστρέφοντάς το. Είχαμε επίσης τη χαρά να γνωρίσουμε φιλόξενους και ζεστούς ανθρώπους, όπως την Άρτεμις και τον Κώστα, που φρόντισαν να πάρουμε το καλύτερο από τη διαμονή μας. Ελπίζουμε ότι οι φωτογραφίες μας από το ξενοδοχείο, τα μονοπάτια στα δάση και στα ποτάμια να δώσουν και σε σας έστω μια ανάσα οξυγόνου και αρμονίας.

Εκεί στα χίλια μέτρα υψόμετρο μέσα στο δάσος και μακριά από κάθε κατοικημένη περιοχή αισθανθήκαμε το ποια είναι πραγματικά η θέση μας στη Φύση!


Ζώντας στο αστικό περιβάλλον η φύση με την οποία είμαστε εξοικοιωμένοι είναι οι γλάστρες στο μπαλκόνι και τα δέντρα στο πεζοδρόμιο, τα ζώα είναι κατοικίδια και απόλυτα ελεγχόμενα, και τα λαχανικά στοιβαγμένα στο σουπερμάρκετ... Ξεχνάμε εύκολα ποια είναι η θέση μας, ξεχνάμε ότι είμαστε μέρος και όχι κυρίαρχοι της Φύσης. Νομίζουμε ότι απλά δικαιούμαστε να παίρνουμε και και ελέγχουμε τη Φύση.


Στο δάσος και στην απεραντοσύνη των βουνών, εκεί καταλαβαίνουμε ποια πραγματικά είναι η θέση μας...


Η ζωή μας στην πραγματικότητα είναι μέρος μιας αλυσίδας δούναι και λαβείν με τη Μητέρα Γη.



Η υγεία μας σε όλα τα επίπεδα εξαρτάται απόλυτα από το πώς συνδεόμαστε με τη Φύση. Συνδεόμαστε με αρμονία και υγιή ανταποδοτικότητα; Αφήνουμε πίσω στη Φύση κάτι όμορφο και παραγωγικό για εκείνη και τα πλάσματά της;


Όπως φερόμαστε στη Φύση με τον ίδιο τρόπο φερόμαστε και στο σώμα μας, αλλά και στους άλλους ανθρώπους.


Η επιβίωσή μας δεν είναι θέμα ελέγχου της Φύσης μέσα από την ευφυία του ανθρώπινου νου και των γνώσεων-της επιστήμης, αλλά περισσότερο μέσα από την ευφυία της καρδιάς, μέσα από την οποία γνωρίζουμε ότι Αγάπη σημαίνει φροντίδα και νοιάξιμο... φροντίζουμε τη Φύση και μας φροντίζει και αυτή!






Τα βουνά δεν είναι απλά γεωλογικά φαινόμενα. Είναι πνεύματα Σοφίας και Προστασίας, είναι γεμάτα ενέργεια και σύνδεση με τη Γη και με τον Ουρανό. Έχουν τις δικές τους ιστορίες να μας πουν, έχουν πολλά να μας διδάξουν για την αταραξία, την ανθεκτικότητα, την αίσθηση της αιωνιότητας και ακόμα περισσότερα με τη Σοφία της ησυχίας, της σιωπής των κορυφών τους. Τα δέντρα του δάσους είναι σύντροφοι, τα βότανα είναι θεραπευτές, το χώμα και οι πέτρες είναι η άσκηση, η γείωση, η δύναμη του σώματός μας. Ο ήλιος και ο αέρας είναι η ενέργειά μας, η αναπνοή μας. Τα κρυστάλλινα νερά είναι η ζωντάνια και η ενεργητικότητά μας, η κάθαρση και η ροή του αίματός μας.


Τα Άγραφα παραμένουν απάτητα για τους ασεβείς, περιθάλπουν και τρέφουν τους ανθρώπους που τα αγαπούν και τα σέβονται απεριόριστα και ακολουθούν τους αιώνιους ρυθμούς της φύσης. Είμαστε δίπλα στον αγώνα για την μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε αυτούς τους ανεκτίμητους θησαυρούς. Ειλικρινά η σκέψη και μόνο μιας ανεμογεννήτριας σε αυτά τα μέρη μάς φέρνει ανατριχίλα, όχι μόνο για την καταστροφή του εξαιρετικού φυσικού κάλλους και οικοσυστήματος, αλλά και για τις συνέπειες που θα έχουν αυτές οι παρεμβάσεις στη ζωή των ανθρώπων των βουνών που καταφέρνουν μέχρι τώρα να ζουν αρμονικά και να δημιουργούν τρόπους επιστροφής στα εγκαταλελειμμένα μέρη.


Βρεθείτε ολομόναχοι στο δάσος με τα αιωνόβια έλατα, και αναλογιστείτε την απίστευτη πολυπλοκότητα και τη δύναμη και την ισορροπία αυτού του οικοσυστήματος με όλα τα πλάσματα που ευημερούν εκεί. Επιτρέψτε στην Καρδιά σας να ανοίξει με όλο το δέος και τη συγκίνηση που προκαλεί το δάσος... και κάπως έτσι θα νιώσετε τι είναι αληθινά η Γη μας!

Είναι ό,τι κοντινότερο στο Θεό μπορούμε να αισθανθούμε...










103 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page