top of page

Κοιμάστε σαν πουλάκι… ή όχι;



Μάλλον όχι...

καθώς το άγχος διογκώνεται στη ζωή μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αυπνίες ...

Αυπνία και χαλάρωση

Αν υποφέρετε από κακή ποιότητα ύπνου, ή αυπνία γενικά τότε είναι μια σαφής ένδειξη ότι υποφέρετε από την έλλειψη χαλάρωσης.

Θα πει κάποιος ότι “αν μπορούσα να κοιμηθώ τότε σίγουρα θα χαλάρωνα!” Όμως ενώ αυτό όντως ισχύει, ταυτόχρονα ισχύει και το αντίστροφο… επειδή δεν μπορείτε να χαλαρώσετε, δεν μπορείτε και να κοιμηθείτε… ή για να το πούμε πιο ορθά … επειδή δεν ξέρετε πώς να χαλαρώνετε, δεν μπορείτε και να κοιμηθείτε!

Φυσικά τα αίτια της αυπνίας μπορεί να είναι και πέρα από το συσσωρευμένο άγχος και τις σκέψεις. Σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό σας θα αξιολογήσετε την κατάσταση της υγείας σας και φυσικά τον τρόπο διατροφής σας, καθώς διεγερτικές ουσίες όπως η καφεΐνη, ή τα energy drinks ή ακόμα και το υπερβολικό φαγητό πριν τον ύπνο επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Φυσικός τρόπος χαλάρωσης

Όμως πριν φτάσετε στα φάρμακα, μπορείτε να επενδύσετε στην υγεία και στην ευεξία σας, μαθαίνοντας πώς να χαλαρώνετε το σώμα συνειδητά και με φυσικό τρόπο και πώς ταυτόχρονα να αποφορτίζετε τα βάρη και τις έγνοιες της ημέρας σας από το νου σας.

Θυμηθείτε ότι η αυτοφροντίδα μας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας, και ένα παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μας! Με την Πρακτική Βαθιάς Συνειδητής Χαλάρωσης θα βοηθήσετε το σώμα σας να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς αυτοίασης και επιδιόρθωσης, θα βοηθήσετε το νου σας να ξεκαθαρίσει τα περιττά, να εστιαστεί στην ουσία, θα έχετε καλύτερη υγεία και φυσικά θα κοιμηθείτε καλύτερα!

Τι σημαίνει χαλάρωση;

Να διευκρινίσουμε ότι όταν λέμε χαλάρωση εννοούμε τη βαθιά συνειδητή χαλάρωση και δεν αναφερόμαστε σε τρόπους που τους ονομάζουμε χαλάρωση γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Τέτοιες τύπου “χαλάρωσης” συμπεριφορές είναι:

▪ να σβήνετε μπροστά στην τηλεόραση ή στο κινητό σας, ▪ ένα μεγάλο γεύμα, ή η υπερφαγία γλυκών ή αλμυρών σνακ ▪ να πίνετε ή να καπνίζετε ▪ να κάθεστε στο κρεβάτι κοιτώντας το ταβάνι ενώ οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας οργιάζουν μέσα σας. ▪ να ασχολείστε με κάτι μηχανικά μέχρι που να αδειάσει το μυαλό σας

Παρά το γεγονός ότι αυτά έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι κάνουμε αυτά τα πράγματα για να χαλαρώσουμε αυτά είναι αντιπερισπασμοί (και ίσως και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές) και αν ήταν αληθινή χαλάρωση, θα σας είχαν ήδη βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα…κι αυτό δεν συμβαίνει!

Στη Συνειδητή Χαλάρωση, στην αληθινή χαλάρωση, είμαστε εκεί και μαθαίνουμε πώς να χαλαρώνουμε το σώμα μας, μαθαίνουμε πώς να ησυχάζουμε το νου, μαθαίνουμε πώς να αποφορτιζόμαστε από τα συναισθήματα… μαθαίνουμε πώς να χαλαρώνουμε φυσικά… Κι όμως ναι, η χαλάρωση είναι μια κατάσταση που μαθαίνεται και δεν είναι αυτονόητη!

Η Συνειδητή Χαλάρωση έχει την αίσθηση που βιώνετε λίγο πριν τον ύπνο, καθώς το σώμα παραδίδεται σε αυτόν. Μόνο που με την Πρακτική Βαθιάς Συνειδητής Χαλάρωσης μπορείτε τώρα και εσείς να μάθετε να το κάνετε, να εξασκηθείτε σε αυτήν την τόσο πολύτιμη ικανότητά σας, και να μπορέσετε να ξαναβρείτε άλλα επίπεδα ηρεμίας, συγκέντρωσης και γαλήνης... και κυρίως ύπνου!

Πώς χαλαρώνω βαθιά τότε;

Αν δεν μπορείτε να χαλαρώσετε βαθιά σημαίνει ότι δεν μάθατε τον τρόπο (ακόμα), όχι ότι δεν θα μπορέσετε ποτέ στη ζωή σας! Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείτε και λίγο, καθώς η κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης ενδεχομένως να είναι κάτι πρωτόγνωρο για εσάς. Πολύ σύντομα όμως και με εξάσκηση το σώμα αναγνωρίζει και αφήνεται σταδιακά, εμπιστεύεται… και καθώς συνηθίζετε, μαθαίνετε να χαλαρώνετε!

Οι Συνεδρίες της Πρακτικής Βαθιάς Συνειδητής Χαλάρωσης γίνονται διαδικτυακά από την άνεση του χώρου σας, χωρίς μετακινήσεις και σας βοηθούν να χαλαρώσετε σε όλα τα επίπεδα. Σας βοηθούν να αποκτήσετε με απολαυστικό τρόπο αυτήν την ικανότητα, αυτό το πρωτόγνωρο βίωμα της αληθινής και βαθιάς χαλάρωσης.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας στο 6937 340 090 για την πρώτη σας συνεδρία αληθινής και βαθιάς χαλάρωσης.


Και μετά θα κοιμάστε σαν πουλάκι!😉








8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page