top of page

Η προσευχή της Σαμάνας


Αποδεσμεύω τους γονείς μου από την αίσθηση ότι απέτυχαν μαζί μου, απελευθερώνω όλα όσα έκαναν, γιατί η παιδική μου ηλικία δεν με ορίζει πια. Επιλέγω το ποια θέλω να είμαι με βάση όσα γνωρίζω και ονειρεύομαι εγώ για μένα.


Ευχαριστώ τους παππούδες και τους προγόνους μου που ήρθαν μαζί για να μου επιτρέψουν να ζω και να ακολουθήσω το δρόμο μου σήμερα. Τους απελευθερώνω από αποτυχίες του παρελθόντος, ανεκπλήρωτες επιθυμίες, συμβόλαια, όρκους και κατάρες, γνωρίζοντας πως έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να ταξιδέψουν με το τρόπο της ζωής τους και το επίπεδο της συνειδητότητάς τους. Δεν κρίνω, δεν κρύβομαι και δεν χρωστάω τίποτα, έχω μόνο ευγνωμοσύνη.


Απελευθερώνω τα παιδιά μου από την ανάγκη να μου φέρουν περηφάνια, για να μπορούν εκείνα να γράφουν τα δικά τους μονοπάτια στο μέλλον στον ρυθμό της δικής τους καρδιάς. Τα παιδιά μου είναι παιδιά της λαχτάρας της Ζωής για τη Ζωή.


Απελευθερώνω τον σύντροφό μου από την υποχρέωση να με ολοκληρώσει, να με προστατέψει, να με καταξιώσει. Απελευθερώνω τις παρελθοντικές ερωτικές σχέσεις και κρατώ μόνο τα μαθήματα και τη σοφία που μου δίδαξαν.


Απελευθερώνω τις φιλικές σχέσεις που ολοκλήρωσαν το σκοπό της ύπαρξής τους, εκεί που έδωσα ό,τι μπορούσα να προσφέρω και εκεί που πήρα ό,τι μπορούσα να λάβω. Ας είναι ευλογημένοι οι δρόμοι όλων όσων συνάντησα και συμπορεύτηκα στο διάβα της ζωής μου.


Μένω πιστή στον εαυτό μου περισσότερο από ποτέ περπατώντας με σοφία καρδιάς. Ξέρω ότι εκπληρώνω το έργο ζωής μου, απελευθερωμένη από οικογενειακές πιστώσεις και χρέη που μπορούν να διαταράξουν την ειρήνη και την ευτυχία μου. Αυτή η αποστασιοποίηση είναι δική μου ευθύνη.


Παραδίδω το ρόλο του σωτήρα, δεν είμαι πια αυτή που ενώνει, συμφιλιώνει ή ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των άλλων. Έχω εμπιστοσύνη στην πορεία της ζωής και στα μαθήματα που δίνει σε όλους μας.


Αφήνω το ρόλο του θύματος και του θύτη. Δεν θα κάνω πλέον κανέναν θύτη και δεν θα γίνω το θύμα κανενός.


Σέβομαι και τιμώ όλους τους δρόμους και όλες τις παραδόσεις που βοηθούν τον άνθρωπο να κάνει το ταξίδι της αγάπης, ακόμα κι αν εγώ δεν συμφωνώ με αυτές και δεν τις διαλέγω.


Λατρεύω την ουσία μου, τον τρόπο έκφρασής μου ακόμα κι αν δεν μπορούν όλοι να με καταλάβουν.


Δεν μου λείπει τίποτα, μαθαίνω από όλα τα όντα όλη την ώρα. Η Φύση είναι η μεγάλη Δασκάλα μου.

ΜΕ τιμώ , με αγαπώ και με αναγνωρίζω αθώα

ΣΕ τιμώ , σε αγαπώ και σε αναγνωρίζω αθώο


Τιμώ τη θεότητα σε μένα και σε σένα

Τιμώ τη θεότητα στα πάντα.


Είμαστε ελεύθεροι!

306 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page