top of page

Δυτικός Σαμάνος, η πηγαία ανάγκη της Ψυχής


Στον πνευματικό χώρο υπάρχει γενικά μια απαξίωση ή επίκριση για τους δυτικούς που βρίσκονται στο σαμάνικο μονοπάτι. Απόψεις και πεποιθήσεις όπως «Ποτέ κανείς δυτικός δεν θα μπορέσει να είναι αυθεντικός Σαμάνος» και «η σαμάνικη παράδοση ανήκει στους ιθαγενείς» καθώς και άλλες πολλές επικρίσεις είναι διαδεδομένες. H αλήθεια είναι ότι έτσι είναι τα πράγματα, αν «αυθεντικός Σαμάνος» ορίζεται ως αυτός που ζει στον Αμαζόνιο, ή σε μια σπηλιά των Άνδεων ή των Ιμαλαίων. Η αρχέγονη Σοφία και η Σύνδεση με τη Μητέρα Γη και με όλα τα πλάσματά της δεν είναι όμως προνόμιο που κληρονομείται.


Η λαχτάρα της σύνδεσης με τη Μητέρα Γη υπάρχει σαν σπίθα, φλόγα ή φωτιά που σιγοκαίει μέσα σε πάρα πολλούς από εμάς. Ξεχνάμε αυτό που βρίσκεται βαθιά μέσα στις καρδιές όλων των ανθρώπων, είτε γεννήθηκαν με προγόνους Σαμάνους είτε όχι. Την αρχέγονη δύναμη που μας συνδέει με τη Μητέρα Γη, με όλα της τα πλάσματα, με τους φυσικούς ρυθμούς της ζωής και με το σώμα μας. Την ανάγκη να προσφέρουμε στην ανακούφιση του πόνου, την ανάγκη να ξυπνήσουμε από τους εφιάλτες, την ανάγκη να ονειρευτούμε εκ νέου έναν καλύτερο, πιο αρμονικό κόσμο όπου θα υπάρχει σεβασμός, ομορφιά, συνεργασία και αρμονία. Την ανάγκη να γίνουμεν Συνδημιουργοί και όχι καταναλωτές και δούλοι.


Πόσοι μαθητές έρχονται στη Σαμάνικη Παράδοση νιώθοντας έντονα το κάλεσμα της Μητέρας Γης, πόσοι μιλούν ήδη με τα βουνά, τα δέντρα, τη θάλασσα και τον ήλιο και αν τολμήσουν να το πουν θα θεωρηθούν τρελοί και αλαφροΐσκιωτοι! Πόσοι άνθρωποι συνειδητοποιούν το πόσο ευτυχισμένοι και ολοκληρωμένοι νιώθουν κοντά στη Φύση και πόσο αποκομμένοι και δυστυχισμένοι είναι στην καθημερινότητά τους όταν βρίσκονται μακριά από αυτήν!


Κανένας αυθεντικός Σαμάνος ή Θεραπευτής δεν θα ορίσει τον εαυτό του ως αυθεντικό και μοναδικό στο είδος του. Κι αν το κάνει σημαίνει ότι έχει παρασυρθεί από την γοητεία της δύναμης και τη μανία για εξουσία. Και κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα σε κάνει «αυθεντικό Σαμάνο». Οι Σαμάνοι ήταν και θα είναι πάντα αυτοαναφερόμενοι, οραματιστές και ονειρευτές που δεν μπαίνουν σε καλούπια και νόρμες.


Μέσα από τη Σαμάνικη Εκπαίδευση όμως μπορείς να μάθεις εργαλεία, και να περπατήσεις με ασφάλεια το μονοπάτι που άλλοι άνοιξαν για όλους μας με το δικό σου μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο.


Η Μητέρα Γη δεν κάνει διακρίσεις αυθεντικότητας ή καταγωγής ή αξίας. Όταν η Μητέρα Γη σε καλεί, και νιώθεις ότι η πνευματικότητα που συνδέεται με τη Φύση είναι το μονοπάτι σου, έχεις δύο επιλογές…

Να αρνηθείς και να συνεχίσεις το παλιό τρόπο ζωής ή

να πεις ΝΑΙ στο κάλεσμα Της και να την υπηρετήσεις συνειδητά! Τι θα διαλέξεις άραγε;


Η επόμενη εκπαίδευση στο Σαμάνικο Θεραπευτικό Τροχό και την Κατεύθυνση του Νότου γίνεται στις 9-13 Φεβρουαρίου 2024 Δείτε περισσότερα εδώ:https://www.alphadeltaspace.com/medicine-wheel




4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page