top of page

Αξίες  που καλλιεργούμε σε ένα μάθημα yoga

Έγινε ενημέρωση: 12 Σεπ 2022



Οι aξίες που καλλιεργούμε σε ένα μάθημα yoga μεταφέρονται και στην υπόλοιπη ζωή μας.

Καλλιεργούμε σημαίνει ότι είναι σημαντικές για εμάς, είναι συνεχώς η προτεραιότητά μας, και φυσικά κάνουμε πράξεις για να τις αναπτύσσουμε ως αρετές! Αυτές είναι το μόνο αληθινό μας κόσμημα, αυτές είναι η πυξίδα της ζωής μας...

❤️Μη βία : Τοποθετούμε το σώμα μας στις asana χωρίς πίεση και βιασύνη, αλλά με απαλότητα και σεβασμό στα όριά του. Μη βία στη ζωή μας σημαίνει ότι δεν πιέζουμε ούτε τον εαυτό μας, ούτε τους άλλους να κάνουν ή να είναι κάτι που ΔΕΝ θέλουν.

🧡Συνέπεια : Παραμένουμε σταθεροί στην παρακολούθησή μας για να έχουμε τα μεγαλύτερα οφέλη. Συνέπεια στη ζωή μας σημαίνει ότι μένουμε σταθεροί και με πράξεις στις αποφάσεις μας και στο τι θέλουμε για εμάς.

💛Παρατήρηση : Παρατηρούμε το σώμα μας, τα όριά του, την αναπνοή, τα συναισθήματα, τις σκέψεις, χωρίς να κρίνουμε, χωρίς να ερμηνεύουμε. Στην καθημερινότητά μας μπαίνουμε και στη θέση του Παρατηρητή για τα γεγονότα της ζωής, ώστε να έχουμε αληθινή επιλογή, να δρούμε και όχι να αντι-δρούμε.

💚Αποδοχή : Είμαστε μοναδικοί και τέλειοι έτσι όπως είμαστε. Αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, τη ζωή μας και τους άλλους ανθρώπους με αγάπη.

💙Μη σύγκριση : Στην πρακτική μας όλοι μας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και αυτό είναι αρκετό. Στη ζωή μας δεν μας απασχολεί αν ο άλλος είναι καλύτερος ή χειρότερος από εμάς, παρά μόνο αν μπορεί να μας εμπνεύσει ή να μας διδάξει κάτι.

💜Μη επίκριση : Κατά τη διάρκεια της yoga μαθαίνουμε να μην κρίνουμε τον εαυτό μας, τον αποδεχόμαστε με αγάπη. Στη ζωή μαθαίνουμε να μην κρίνουμε τους άλλους αφού δεν κρίνουμε και τον εαυτό μας. Κανείς δεν έγινε καλύτερος από την επίκριση.

🤍Εσωτερίκευση : Η προσοχή μας στρέφεται προς τα μέσα, προς το τι συμβαίνει στο σώμα μας και στην παρατήρηση του νου. Στη ζωή μας μαθαίνουμε να δημιουργούμε χώρο συνάντησης αποκλειστιά με τον εαυτό μας.

💗Συγκέντρωση : Στην πρακτική μένουμε στον εαυτό μας και στην πρακτική μας ό,τι και να συμβαίνει στο περιβάλλον μας. Στην ζωή μαθαίνουμε να συγκεντρωνόμαστε σε ότι κάνουμε και σε ότι είναι σημαντικό για εμάς και να μην χανόμαστε στα άπειρα ερεθίσματα και τις απόψεις των άλλων.

🤍Ησυχία στο νου : Στη yoga μας τα «λίγα λόγια και καλά» μάς βοηθούν να κρατήσουμε ήρεμες τις σκέψεις μας. Στη ζωή μαθαίνουμε να σιωπούμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο.

☀️Ζούμε στο εδώ και τώρα : Απολαμβάνουμε να είμαστε στο παρόν και στην πρακτική μας. Στη ζωή μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε ό,τι ζούμε κάθε στιγμή.

🌝Χαλάρωση : Στο μάθημά μας είμαστε ασφαλείς και βιώνουμε ηρεμία. Στη ζωή μας θυμόμαστε συχνά πυκνά το αίσθημα της αληθινής χαλάρωσης.

💖Άνεση: Χρησιμοποιούμε βοηθήματα ώστε να νιώθουμε άνετοι στις asana, όπου και όποτε χρειάζεται, χωρίς δισταγμούς. Στην καθημερινότητά μας επιλέγουμε να κάνουμε τα πράγματα που μας βγάζουν από τη ζώνη άνεσης, αλλά δεν ξεχνάμε να τα κάνουμε με άνεση!

🔥Επίγνωση : Καλλιεργούμε την επίγνωση μέσα στην πρακτική για να την μεταφέρουμε στην καθημερινότητά μας. Γνωρίζω τι μου συμβαίνει ΤΩΡΑ, τι νιώθει το σώμα μου, τι σκέφτομαι, τι αισθάνομαι! Γνωρίζω σημαίνει ότι μπορώ αν θέλω να επιλέξω…

🌍Σύνδεση με τη Φύση: Μέσα στη Yoga ενθυμούμαστε να αγαπάμε τη Γη, και όλα τα πλάσματά της. Συνδεόμαστε με τα στοιχεία της Φύσης και αντλούμε έμπνευση και δύναμη από αυτά σε κάθε μας στιγμή.

💝Ευδαιμονία: Κρατάμε την αίσθηση σωματικής και ψυχικής ευεξίας μετά την πρακτική και αφήνουμε τη χαρά να εξαπλωθεί σε ό,τι κι αν κάνουμε στην καθημερινότητά μας.



Αν είστε και εσείς στο ίδιο μήκος κύματος και θέλετε να προσφέρετε αγάπη και αυτοφροντίδα στον εαυτό σας η γιόγκα με την Αριάδνη είναι κατάλληλη για εσάς!

Ελάτε να γεμίσουμε την ψυχή μας ομορφιά!🕉🧘‍♀️🧘‍♂️🌍⭐️☀️🌞🌝🌺🌸🌳🕉

Με αγάπη


Μαρία Αριάδνη Vedanta


31 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page