top of page

Yoga

1.Έχω ακούσει ότι η yoga θα μπορούσε να με βοηθήσει στο να έχω ηρεμία, αλλά δεν έχω γυμναστεί ποτέ και ανησυχώ αν θα τα καταφέρω.

-Η yoga είναι εξαιρετικό εργαλείο για την υγεία σας συνολικά, για να μάθετε να ηρεμείτε και να συνδεθείτε ξανά με το σώμα σας. Φυσικά και μπορείτε να τα καταφέρετε καθώς οι πρακτικές προσαρμόζονται κάθε φορά στις δυνατότητες του κάθε σώματος.
 

2.Είναι η yoga κατάλληλη για όλες τις ηλικίες;
-Ναι η yoga είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, αρκεί να συνεργαστείτε με το δάσκαλο που θα σας καθοδηγήσει σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

 

3.Ταιριάζει η yoga σε έναν άντρα;
-Η yoga ως σύστημα αναπτύχθηκε κυρίως από σοφούς άνδρες στην Ινδία και εφαρμόζεται από άνδρες και γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Σώμα, νου και συναίσθημα έχουμε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου όπως και ανάγκη για αποφόρτιση και χαλάρωση… πόσο μάλλον καθώς ως άνδρας βιώνετε συνεχώς ανταγωνισμό, πίεση και στρες σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Θέματα μυοσκελετικών πόνων και ευλυγισίας βελτιώνονται πολύ, ενώ ταυτόχρονα φροντίζετε και την ψυχική σας υγεία και ηρεμία. Ειδικά οι άντρες σήμερα θα έλεγα ότι χρειάζονται πιο πολύ τη yoga από ποτέ άλλοτε! Διαβάστε περισσότερα στο
Blog!

 

4.Έχω κάποια θέματα υγείας και ο γιατρός μού έχει πει ότι χρειάζεται να κάνω ήπια άσκηση, αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω και τι είναι κατάλληλο για μένα.
-Η ήπια restorative yoga αλλά και το ιδιαίτερο μάθημα yoga που θα προσαρμοστεί στις δικές σας ψυχοσωματικές ανάγκες είναι κατάλληλα για σας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες
εδώ. Είμαστε στη διάθεσή σας για προσωπική επικοινωνία.

 

5.Πόσο συχνά πρέπει να κάνω yoga; Είναι η yoga ακριβή;
-Η yoga συνιστάται να γίνεται κατ΄ελάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, σε βάθος χρόνου, για να ενσωματωθούν τα οφέλη της! Οι μαθητές μόλις βρουν τη yoga που ταιριάζει στις ανάγκες τους, συνήθως μένουν σε αυτήν, καθώς βλέπουν μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους. Οι τιμές είναι προσιτές και το όφελος στην υγεία ψυχική και σωματική είναι ανεκτίμητο.

6.Να προτιμήσω ομαδικό ή ατομικό μάθημα;
-Εξαρτάται από τις ανάγκες σας! Αν σας εξυπηρετεί το ωράριο των ομαδικών μαθημάτων και έχετε κάποια εμπειρία στη yoga, τότε το ομαδικό πρόγραμμα σας ταιριάζει. Η αίσθηση της σύνδεσης και της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης είναι σημαντικό όφελος της ομαδικής πρακτικής, ακόμα κι αν αυτή γίνεται από απόσταση.
Από την άλλη, αν έχετε κάποιες ειδικές ανάγκες στις οποίες θέλετε να εστιαστείτε, ή αν τα προγράμμα δεν σας ταιριάζουν, τότε το ατομικό μάθημα είναι για εσάς και θα έχετε την προσωπική καθοδήγηση που θα σας βοηθήσει σημαντικά.

 

7.Μπορεί να κάνει κανείς yoga από το ίντερνετ; Μου ταιριάζει ή όχι;
-Οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε άλλαξαν πολύ τον τρόπο που γίνεται η yoga, αλλά όχι τα οφέλη της! Αν έχετε διάθεση, χρόνο και χώρο στο σπίτι σας να αφιερώσετε στον εαυτό σας, τότε η yoga γίνεται μια χαρά και διαδικτυακά όπως αποδείχθηκε! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην εκτεθούμε σε συγχρωτισμό αλλά ταυτόχρονα να εφαρμόσουμε με συνέπεια μια πρακτική, που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την ψυχοσωματική μας υγεία.

Αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού τότε το ίντερνετ θα σας βοηθήσει να κάνετε την πρακτική σας και να παραμείνετε υγιείς! Οι περισσότερες οδηγίες είναι προφορικές οπότε δεν χρειάζεται να είστε καρφωμένοι σε μια οθόνη. Χρειάζεται μικρή εξοικείωση με την τεχνολογία, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια αν το χρειαστείτε για τα πρακτικά ζητήματα. Άλλωστε το να μάθετε να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία βοηθάει στο να διατηρήσετε ενεργό το μυαλό! Όσο ζούμε μαθαίνουμε και όσο μαθαίνουμε ζούμε!

Διαβάστε περισσότερα στο Blog!

 

8.Tι είδους yoga κάνετε; Γιατί υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη yoga;
-Η πρακτική μας προέρχεται από την παράδοση της Hatha Yoga. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη yoga όσο διαφορετικοί είναι και οι άνθρωποι και οι προτιμήσεις τους. Τα διαφορετικά συστήματα αναπτύχθηκαν πάνω σε αυτές ακριβώς τις διαφορές, ώστε να βοηθήσουν την προσωπική εξέλιξη των ανθρώπων.

 

9.Για ποιο λόγο να διαλέξω τη yoga, αντί κάποιο άλλο είδος γυμναστικής;
-H yoga είναι ένα ολιστικό σύστημα που αναπτύσσει ταυτόχρονα το σώμα, το νου καθώς και τη συναισθηματική μας κατάσταση και την ευεξία μας. Μας βοηθάει να χαλαρώσουμε, να διαχειριστούμε το στρες και μας διδάσκει πώς να είμαστε παρόντες, συνειδητοί και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Γι΄αυτούς τους λόγους μπορείτε να επιλέξετε τη yoga στη ζωή σας.

 

10.Πρέπει να αγοράσω ειδική ενδυμασία ή εξοπλισμό για τη yoga;
-Χρειάζεστε άνετα και ευχάριστα στην αίσθηση ρούχα που δεν εμποδίζουν τις κινήσεις. Συνιστάται να φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα αλλά δεν είναι προαπαιτούμενο.  Χρειάζεται να έχετε το δικό σας στρωματάκι, και μια κουβερτούλα τα οποία είναι τα απολύτως απαραίτητα. Ενδεχομένως να χρειαστούν τουβλάκια yoga και ένας ιμάντας. Μπορείτε να τα βρείτε και οnline ή και σε καταστήματα αθλητικών ειδών και είναι πολύ οικονομικά.

 

11.Γιατί να επενδύσω χρόνο και χρήματα στη yoga;
-Αν θέλετε να συνδυάσετε την προσωπική σας βελτίωση σε όλα τα επίπεδα και να βιώνετε ευεξία και ενέργεια στην καθημερινότητά σας, τότε η yoga δίνει ανεκτίμητα γι΄αυτό εργαλεία, δοκιμασμένα στους αιώνες.


 

12.Χρειάζομαι οπωσδήποτε να χαλαρώσω, βιώνω πολύ ένταση και στρες στη δουλειά μου αλλά τα ωράριά μου δεν μου επιτρέπουν να ακολουθήσω κάποιο πρόγραμμα yoga, τι μου προτείνετε;
-Αν δεν σας εξυπηρετεί να κάνετε ατομικά μαθήματα yoga, τότε μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα καθοδηγούμενης ηχογραφημένης χαλάρωσης με το οποίο θα έχετε την κατάλληλη καθοδήγηση για να μάθετε να χαλαρώνετε και να συγκεντρώνεστε μέσα στο δικό σας πρόγραμμα. Με τη Yoga Nidra και το προσωπικό πρόγραμμα χαλάρωσης και αυτοβελτίωσης, αφιερώνοντας λίγο χρόνο καθημερινά θα βρείτε ξανά το κέντρο και την εσωτερική σας δύναμη. Μιλήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε λύσεις.

 

13.Είναι η yoga θρησκεία τελικά ή γυμναστική;
-Η yoga δεν είναι θρησκεία, δεν είναι γυμναστική. Η yoga είναι φιλοσοφικό σύστημα που παρέχει εργαλεία και πρακτικές αυτοβελτίωσης σε όλους τους τομείς της ύπαρξής μας. Η yoga είναι η τέχνη (και η επιστήμη πια) του ευ ζην. 

Ψαράς

Ψαράς

online yoga

online yoga

yin yoga online little prince

yin yoga online little prince

Yoga στη φύση

Yoga στη φύση

Singing Bowls

Singing Bowls

healing sounds

healing sounds

pigeon asana

pigeon asana

meditate

meditate

purna titali asana

purna titali asana

online OMMM

online OMMM

Maria Ariadne Vedanta

Maria Ariadne Vedanta

namaskarasana

namaskarasana

yoga with Ariadne

yoga with Ariadne

Μαρία Αριάδνη Vedanta

Μαρία Αριάδνη Vedanta

pigeon

pigeon

yoga cobra asana

yoga cobra asana

yin yoga online

yin yoga online

Heart Om

Heart Om

bottom of page