top of page

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο - Βωμός στο Φως!


Ο βωμός στις σαμάνικες και αρχαίες παραδόσεις, δεν περιορίζεται σε ιερούς τόπους λατρείας. Αντίθετα υπάρχει μέσα σε όλα τα σπίτια, λειτουργώντας ως ένα αυτοσχέδιο σημείο ενθύμησης, απόδοσης ευγνωμοσύνης και σύνδεσης με μία ποιότητα ή θεότητα, αρχέτυπο ή αρετή ή ακόμη και με ένα γεγονός. Σε ένα μικρό σημείο μέσα στο σπίτι, μαζεύουμε κάποια αντικείμενα, που μας βοηθούν να συνδεθούμε βλέποντάς τα και συλλογιζόμενοι την ποιότητα που θέλουμε να ενισχύσουμε στη ζωή μας. Στο δικό μας σπίτι έχουμε έναν κεντρικό βωμό για τη σύνδεσή μας με το Πνεύμα, αλλά και μικρότερους βωμούς για άλλες ποιότητες σημαντικές για εμάς.


Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι κι αυτό ένας βωμός για το Ενσαρκωμένο Φως μέσα στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο σε κάθε σπίτι! Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα συμβολικό σημείο – σύνθεση συμβόλων και αντικειμένων, που λειτουργούν στο ασυνείδητο ως πανάρχαια αρχετυπικά σύμβολα ειδικά για την γέννηση του Φωτός και τη σύνδεση της Ψυχής με αυτό.


Στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο γιορτάζεται η γέννηση του Ήλιου που θα φέρει την άνοιξη και το καλοκαίρι, και άρα τους καρπούς και την ευημερία πάλι στη Γη. Γιορτάζεται και η γέννηση του Χριστού, η ενσάρκωση της Χριστικής Συνειδητότητας στον κόσμο μας, ουσιαστικά και πάλι η ενσάρκωση του Φωτός, η δυνατότητα επιστροφής στον Παράδεισο μέσω της Αγάπης!


Το αστέρι στην κορυφή συμβολίζει τον Ανώτερο Εαυτό μας, το θεϊκό μας κομμάτι, το ΦΩΣ από το οποίο εκπηγάζουμε όλοι, και με το σχήμα του δέντρου, η Χριστική συνειδητότητα, το ΦΩΣ, ο Ήλιος διαχέονται προς τα κάτω προς τη Γη μας.


Στην πορεία αυτή το ΦΩΣ διασπάται σε πολλαπλά ιριδίζοντα δώρα και ποιότητες, όπως οι μπάλες και τα στολίδια που κρέμονται στα κλαδιά του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.


Το δέντρο ανήκει στο Βασίλειο των Φυτών που ενώνει τη Γη με τον Ουρανό, καθώς φωτοσυνθέτοντας τα φυτά ενώνουν Γη και Ήλιο σε αρμονία και ομορφιά επί της Γης. Οι ρίζες του δέντρου της Ζωής είναι βαθιά στη Μητέρα Γη και τα κλαδιά και η κορυφή του ψηλά στον Ουρανό τείνοντας προς τον Πατέρα Ήλιο.


Στη βάση του δέντρου είναι η φάτνη, το σημείο της ενσάρκωσης του Φωτός, ο Ήλιος που γεννιέται στη Φύση, αλλά και ο Πνευματικός μας Ήλιος, η σύνδεση που γεννιέται μέσα μας! Γύρω από το λίκνο του Χριστού - του Ενσαρκωμένου Φωτός, βρίσκονται η αρσενική και η θηλυκή ενέργεια, Ιωσήφ και Παναγία καθώς και όλα τα ζώα από το Βασίλειο των Ζώων που είναι δίπλα μας σε αυτό το πνευματικό ταξίδι.


Μαζί συνεργαζόμαστε (ή θα έπρεπε να συνεργαζόμαστε) με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για να φέρουμε το Φως της Συνειδητότητας στον κόσμο μας. Γύρω από τη Φάτνη είναι τα δώρα των Μάγων, τα Δώρα της Συνείδησης που αφυπνίζεται, η σοφία, η χαρά, το γέλιο, η ηδονή, η ανέλιξη, η υγεία, η σύνδεση, η αυτοπραγμάτωση, όλα τα δώρα του κόσμου τούτου τα οποία είμαστε σε θέση να χαρούμε λόγω της ΑΓΑΠΗΣ!


Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο είναι ένας βωμός ιερός που έλκει γύρω του τους ανθρώπους με την ομορφιά και τη μαγεία του. Δείτε και εσείς το δέντρο στο σπίτι σας ως σημείο ενθύμησης και ιερότητας, καθίστε μαζί του και αφήστε να σας διδάξει και να σας δείξει τα δώρα και το συμβολισμό του σε ένα επίπεδο μυθικό και αρχετυπικό, εκεί που φτιάχνονται οι ιστορίες και τα παραμύθια, οι θρύλοι και τα νοήματα. Βρείτε το δικό σας νόημα στην Ιερή Σύνδεση του Δέντρου της Ζωής και του Φωτός. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε αυτήν την Ιερότητα και τη Γαλήνη που μας προσφέρει.


Είμαι ευγνώμων που ξύπνησε για μένα αυτή η μαγική σύνδεση με το Δέντρο των Χριστουγέννων και εύχομαι σε όλους μας να δούμε με συγκίνηση το Φως να γεννιέται με την Αγάπη στην Καρδιά μας. Εκεί είναι η Φάτνη μας, εκεί γεννιέται το Φως μέσα μας και παντού και πάντα!

52 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page