top of page

Προσκύνημα στις Ναιάδες της Ραπεντώσας


Η Φύση φροντίζει να έχει μικρά ή μεγάλα διαμάντια ομορφιάς κοντά ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ίσως ειδικά σε αυτά γιατί εκεί νιώθει ότι υπάρχει η ανάγκη να διατηρήσει τη σύνδεσή μας μαζί της.


Στα μέρη αυτά στα οποία η Φύση απλά κάνει ανεπηρέαστα τη δουλειά της, δημιουργείται ανεκτίμητο κάλλος και δονήσεις που μπορούν να αναζωογονήσουν και να θεραπεύσουν. Αν βρεθούμε εκεί συνειδητά με επίγνωση μπορούν να μας κάνουν να αισθανθούμε μέρος της ζωής ξανά, ένα με τη ροή και τη Φύση και αυτό από μόνο του είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό. Όπως έλεγε και ένας αγαπημένος δάσκαλος, τη γιόγκα την κάνουμε ώστε να αντισταθμίσουμε το γεγονός ότι δεν είμαστε συνειδητά κοντά στη φύση και δεν λαμβάνουμε τον ευεργετικό συντονισμό με τις αρμονικές δονήσεις της.


Πρόσφατα θέλοντας να εκμεταλλευτούμε τις τελευταίες μέρες μας στην Αθήνα, προ της μεγάλης μετακόμισης στη Ρόδο, αποφασίσαμε να εξορμήσουμε σε μέρη κοντινά και ανεξερεύνητα. Ξεκινήσαμε χωρίς προσδοκίες μία πεζοπορία προς τον καταρράκτη του ρέματος της Ραπεντώσας του δήμου Διονύσου, στις παρυφές της Πεντέλης. Το τοπίο είναι μαγευτικό από κάθε άποψη. Ανθισμένα λουλούδια, καταγάλανος ουρανός, δροσερό αεράκι, πλατάνια, λεύκες, τρεχούμενα νερά και που και που νεαρά ή μεγάλα πεύκα που αναπτύχθηκαν ή επέζησαν από την πυρκαγιά του 2009. Η Φύση όταν την αφήνουμε στην ησυχία της αναγεννιέται με τον καλύτερο τρόπο. Θα θέλαμε πολύ να το είχαν επιτρέψει οι συνθήκες και να είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε μια πεζοπορία, με γιόγκα και διαλογισμό εκεί!
Σίγουρα μία καθημερινή ημέρα ο καταρράκτης θα είχε πολύ λιγότερους επισκέπτες. Κυριακή πρωί φυσικά υπήρχε κόσμος που, σαν κι εμάς, ήθελε να χαρεί τη φύση, αλλά αυτό δεν στέρησε ιδιαίτερα από την ομορφιά του τοπίου. Ευτυχώς οι περιπατητές ήταν σχετικά προσεκτικοί, δεν άφησαν σκουπίδια πίσω τους και η φασαρία τους δεν ήταν σε σημείο ανοησίας. Προτείνουμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες των πεζοπορικών χαρτών και να αποφύγετε να κατεβείτε με το αυτοκίνητο μέχρι το ρέμα, καθώς το όλο νόημα της εκδρομής αυτής είναι να χρησιμοποιήσουμε ξανά το σώμα μας στη Φύση.


Ο καταρράκτης είναι πανέμορφος όπως και το ρέμα το οποίο αξίζει να διασχίσετε φυσικά με την απαραίτητη προσοχή, καθώς δεν είναι τσιμεντωμένο μονοπάτι για τακούνια! Μπορεί να συνδυαστεί άνετα με επίσκεψη στο Ανοιχτό Μουσείο Λατομικής Τέχνης ή και τη farmamoo, ένα αγρόκτημα στη Νέα Μάκρη για όλη την οικογένεια. Οι φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν αποδίδουν πολύ πιο άρτια από οποιαδήποτε επίθετο την ομορφιά που αντικρύσαμε.


Το μόνο που θα μπορούσαμε να επισημάνουμε είναι την πολύ ιδιαίτερη ενέργεια που αισθανθήκαμε καθώς περάσαμε την "Πύλη με τις Καλαμιές" λίγα μέτρα πριν τον καταρράκτη. Όσοι πάτε παρακαλώ δώστε μια δεύτερη προσοχή σε όλες σας τις αισθήσεις καθώς περνάτε το σημείο αυτό. Όταν φτάσετε στον καταρράκτη μείνετε στη σιωπή και αφουγκραστείτε με κλειστά ή ανοικτά μάτια. Είμαι βέβαιη ότι θα τις νιώσετε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο! Οι Ναιάδες είναι ακόμα εκεί...Απολαύστε τη Φύση, με σύνεση, σεβασμό και απεριόριστη ευγνωμοσύνη!Χρήσιμα link με πληροφορίες για την περιοχή


49 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commentaires


bottom of page