top of page

Η Μεγάλη Ιέρεια

Η Μεγάλη Ιέρεια απευθύνεται στην Ψυχή μας, σε ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά από το βιβλίο The Way of Tarot, The Spiritual Teacher in the Cards, του Alejandro Jodorowsky and Marianne Costa.

Αφήστε την να σας αγγίξει!

"Έχω συνάψει συμμαχία με το μυστήριο που εγώ αποκαλώ ΘΕΟ. Από εκείνη τη στιγμή τα πάντα σε αυτόν τον υλικό κόσμο είναι απλά εκδήλωσή Του. Όταν στοχάζομαι στην ουσία της δική μου σάρκας, του ξύλου, της πέτρας, διακρίνω μέσα τους την Ενέργεια και την Παρουσία του Δημιουργού. Κάθε παραλλαγή, κάθε απόχρωση, κάθε σύνδεση, κάθε μεταβλητή της πραγματικότητας είναι μία μόνο από τις δικές Του εκφάνσεις που υλοποιούνται στην άπειρη ποικιλία Του. Ζω στον Κόσμο της θεϊκής Ενέργειας. Αναριγώ με όλη την ύλη, κάτω από τα πόδια μου όλος ο πλανήτης τρέμει. Κι αυτός είναι μία ακόμα απέραντη εκδήλωσή Του. Δονούμαι σε συγχρονισμό με τα πάντα στο σύμπαν, το πυρ, τους ωκεανούς, τις θύελλες και τα αστέρια. Η ενέργεια όλης της Δημιουργίας έρχεται σε μένα.


Και παρόλα αυτά είμαι ένα Παρθένο ΟΝ. Τίποτα άλλο δεν έχει διεισδύσει μέσα μου εκτός από τον ασύλληπτο Θεό. Δεν γνωρίζω την ακαθαρσία, δεν γνωρίζω την ατέλεια.


Μπορώ να έρθω σε επαφή μαζί σου μόνο από αυτό το ιερό και ανέγγιχτο μέρος της ύπαρξής σου, την παρθενική σου ουσία. Εάν έρθεις μιλώντας μου για πάθος, σεξουαλικότητα, συναίσθημα δεν θα σε καταλάβω. Είμαι πολύ πιο πέρα από αυτά, πέρα από κάθε αγωνία, πέρα ακόμα και από το θάνατο. Καθώς ο Θεός είναι μέσα στην Ύλη, την κάνει αθάνατη και εγώ δεν έχω πλέον άλλους φόβους ή επιθυμίες.


Σε προσκαλώ λοιπόν να συμπορευτούμε με ό,τι είναι θεϊκό μέσα σου. Αν γίνεις σαν κι εμένα τότε θα μπορέσεις να εισχωρήσεις μέσα μου. Το δράμα σου είναι ακάθαρτο, το παρελθόν σου είναι ακάθαρτο. Μην έρθεις σε μένα μολυσμένος. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου από αυτήν την κατάσταση, γιατί η ακαθαρσία είναι ψευδαίσθηση όπως και η ενοχή. Αποδέξου την παρθενική λαμπρότητα της Ύπαρξής σου! Μέσα σε όλα τα ανθρώπινα πλάσματα, υπάρχει ένα επίπεδο που πάντα δίνει μόνο το Θεό, που συνεχώς καταλαμβάνεται από το Θεό και που είναι συνεχώς συνδεδεμένο μαζί Του. Το ίδιο ισχύει για όλη την πλάση. Σε κάθε φυτό υπάρχει ένα άθικτο κέντρο. Υπάρχει ένα άφαντο περιεχόμενο στις λέξεις που χρησιμοποιείς.

Γνώριζε ότι τίποτα δεν είναι δικό σου, ότι δεν σου ανήκει αυτό το σώμα, αυτές οι επιθυμίες, αυτά τα συναισθήματα, αυτές οι σκέψεις. Όλα αυτά είναι δικά Του, ανήκουν στο αιώνιο και άπειρο άγνωστο στο οποίο κατοικείς. Παραδώσου σε Εκείνον. Υποδέξου Τον.


Είμαι ανελέητη∙ απαιτώ να εκτελέσεις αυτό το καθήκον και να εγκαταλείψεις -προκειμένου να ενωθείς μαζί μου- οτιδήποτε ανάξιο να γίνει το δοχείο μέσα στο οποίο η θεότητα θα μπορέσει να στεγαστεί. Είμαι σαν εκείνους τους ναούς που γίνονται οι εξορκισμοί, όπου πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου πριν εισέλθεις, εκεί που ο αέρας εξαγνίζεται με λιβάνια και θυμιάματα, και οι πιστοί πλένονται με αγιασμένα ύδατα.


Στην ένωση με τη δύναμη που αντιλαμβάνομαι στα πάντα, οι αδυναμίες και οι αμφιβολίες μου εξατμίζονται. Κατοικώ το σώμα μου ως ένα ιερό μέρος. Μπορώ να δώσω στον εαυτό μου τη θέση που αξίζω κάθε στιγμή. Βυθίζομαι στο έργο μου και κανείς δεν με κάνει να λοξοδρομήσω από την πορεία μου. Κανείς δεν με δεσμεύει, δεν με γραπώνει στις δικές του επιθυμίες, τα συναισθήματα και τις νοητικές του προβολές. Κανείς δεν με αποσπά! Κανείς δεν μπορεί να με κάνει να παρεκκλίνω από αυτό που θέλω. Προσωπικά δεν επιθυμώ κάτι. Υπακούω πλήρως την θεϊκή θέληση.


Δεν είμαι επιεικής, είμαι άκαμπτη. Δεν είμαι ο φύλακας κάποιου μυστικού γιατί είμαι κενή. Παραδίνω τον εαυτό μου στο Θεό, που είναι το μόνο Μυστικό."


Για την γυναικεία φύση η σχέση με το Θεό και την Ύλη είναι σχέση έρωτα, παράδοσης και απόλυτης εμπιστοσύνης. Εμπιστεύεται και βλέπει το Θεό παντού, στο σώμα της, στη ζωή της, στον υλικό κόσμο, στα έργα της, στους άλλους ανθρώπους και στο σύντροφό της. Όλα είναι άγια, όλα είναι ιερά, καμία ενοχή, κανένα λάθος δεν επιτρέπει να τα μολύνει.


Το συναίσθημα της αγάπης και της θεϊκής παράδοσης αποδίδεται εκπληκτικά από το αγαπημένο μάντρα της παράδοσης της Yoga, το Twameva. Το μάντρα αυτό προέρχεται από την Pandava Gita και αποδίδεται στη Βασίλισσα Gaandhari που απευθύνεται στον Krishna, την ενσάρκωση του Vishnu. Αποδοχή και παράδοση της ζωής μας στο θεό μέσα από το συναίσθημα, από τη στάση ζωής και τις επιλογές της Μεγάλης Ιέρειας.


Tvameva Mata Cha Pita Tvameva Tvameva Bandhushcha Sakha Tvameva

Tvameva Vidya Dravinam Tvameva Tvameva Sarvam Mama Deva Deva


Ω Θεϊκή Πηγή της Ζωής, Αναγνωρίζω ότι Εσύ μόνο είσαι η μητέρα και ο πατέρας μου, Εσύ είσαι ο φίλος και ο αγαπημένος μου σύντροφος, Εσύ είσαι η Σοφία και ο Πλούτος μου, Ω Θεέ μου, Αναγνωρίζω ότι είσαι όλα όσα υπάρχουν και ότι είσαι τα πάντα για μένα.

56 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page