top of page

Η σημασία της τελετής αποχωρισμού για τα ζώα συντροφιάς
Πριν 7 μήνες έφυγε από τη ζωή μας η αγαπημένη μας Έλλη, το γατάκι του Δημήτρη που είχε εξελιχθεί σε μια πληθωρική υπέροχη γάτα θεραπεύτρια, σύντροφός μας στις αγκαλιές και τα χάδια, σταθερό σημείο αναφοράς για τη ζωή μας και μέλος της οικογένειάς μας. Ο θάνατός της ήταν για εμάς ξαφνικός, επώδυνος και ίσως και άδικος αφού περιμέναμε τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα μαζί της. Η απώλειά της από τη ζωή μας μας γέμισε ενοχές, θυμό, πόνο και πολύ μα πολύ θλίψη.


Όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα τα διαχειριστήκαμε κάνοντας τελετές. Κάναμε την αγρύπνια της τελετουργικά, κάναμε την ταφή της τελετουργικά και με το σαμάνικο τελετουργικό του θανάτου στείλαμε το ενεργειακό της σώμα πίσω στο σπίτι του Βασιλείου των Ζώων. Κάναμε τελετή φωτιάς για εκείνη και τελετή despacho για να τιμήσουμε όλα τα μοναδικά δώρα και τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Και οι δυο μας χρειαστήκαμε τη βοήθεια άλλων Σαμάνων για να απελευθερώσουμε τη βαριά ενέργεια που δημιουργήθηκε με την απώλεια αυτή.


Έχοντας λοιπόν ακολουθήσει τα κατάλληλα τελετουργικά και τις θεραπείες η ψυχή μας είχε ηρεμήσει, ο νους μας δεν έπλαθε άλλες επιβλαβείς ιστορίες και δώσαμε τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην επουλωτική διαδικασία του πένθους. Έξι μήνες ακριβώς μετά ήρθε στη ζωή μας ένα εγκαταλελειμμένο νεογέννητο γατάκι, στα χρώματα της Ελλης, το οποίο τώρα φροντίζουμε με πολύ χαρά και αγάπη, όπως και τα άλλα γατάκια του χωριού. Η Έλλη είναι πάντα στις καρδιές μας και μπορούμε να τη δούμε και να της μιλήσουμε να τη νιώσουμε, από μια θέση απέραντης ευγνωμοσύνης και αγάπης.


Μετά από αυτήν την εμπειρία, συνειδητοποίησα πόσο πολύ λείπει από τις ζωές μας ο σεβασμός και η τελετή τιμής και ευγνωμοσύνης για το θάνατο των ζώων συντροφιάς, τα ζώα που για μας είναι η οικογένειά μας. Αλλά ακόμα και για εκείνα που πεθαίνουν στα χέρια μας από κάποιο ατύχημα ή ασθένεια και τυχαίνει να είμαστε εκεί μαζί τους. Χωρίς την κατάλληλη διαχείριση οι ψυχούλες των πλασμάτων αυτών μπλέκονται με το δικό μας πόνο και τις ιστορίες, και βρίσκονται σε σημεία που δεν είναι κατάλληλα και ευνοϊκά γι΄αυτά. Νομίζουμε ότι έτσι τα τιμούμε και δεν τα έχουμε εγκαταλείψει, ενώ στην πραγματικότητα δεσμευόμαστε αμφότεροι σε ένα φαύλο κύκλο δυστυχίας και πόνου. Ούτε οι δικές τους ψυχές αναπαύονται, ούτε και οι δικές μας.


Είναι πολλά τα περιστατικά πελατών που έχουν έρθει για σαμάνικη ενεργειακή θεραπεία μετά το θάνατο ή την ευθανασία του αγαπημένου τους ζώου. Μετά την επαναφορά της αρμονίας η αίσθηση αλλάζει εντελώς και η σχέση με την ανάμνηση και την ψυχούλα του ζώου γίνεται σχέση που φέρνει έμπνευση, χαρά και ακόμη περισσότερη αγάπη στη ζωή της οικογένειας. Ενδεικτικά η Μαρία γράφει σε προσωπικό μήνυμά της:


“Η Μισά μου σου στέλνει την αγάπη της και έχει πολύ καλή παρέα τώρα.. Να ξέρεις ότι προσέχει την μικρή σου Έλλη! Καιρό θέλω να στο πω αλλά δεν βρίσκω κουράγιο, πάντα συγκινουμε και κλαίω! Θέλω να ξέρεις ότι με βοήθησες να βρω τη Μισά μου και μου άλλαξε η ζωή σε πολλά θέματα. Ειδικά όταν έρθει η ώρα να αποχωριστώ κάποιο παιδί μου. Ξερω πια που είναι, ξέρω ότι είμαστε πάντα και παντού μαζί και αυτό με βοήθησε τόσο πολύ! Αυτό το δώρο που μου έκανες είναι ανεκτίμητο και όσα ευχαριστώ και αν σου πω είναι πολύ λίγα! Δεν υπάρχει εκεί κ εδώ, απλά μες τον πονο μας το ξεχνάμε. Μην το ξεχνάς, να θυμάσαι μόνο πόσο τυχερή είσαι και ότι σε διάλεξε! Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά!! Και σε αγαπάμε πολύ!!”


Στην μνήμη της Έλλης λοιπόν αποφάσισα να προσφέρω και σε άλλες ψυχούλες το ταξίδι επιστροφής και τον τελετουργικό σεβασμό και τη θεραπεία στις οικογένειές τους. Είτε online διαδικτυακά από απόσταση, είτε σε όσους λοιπόν βρίσκονται στη Ρόδο και έχουν μια τέτοια απώλεια να διαχειριστούν, μπορώ να βοηθήσω με τα κατάλληλα τελετουργικά την απώλεια του αγαπημένου τους ζώου συντροφιάς, με εθελοντική εισφορά σε οποιαδήποτε ζωοφιλική οργάνωση της επιλογής σας. Ας κάνουμε όλοι μας τη ζωή και το θάνατο σε αυτή τη Γη να γίνεται με τιμή, με σεβασμό και άνευ όρων αγάπη για όλα τα πλάσματά της! Στείλτε μου προσωπικό μήνυμα ή καλέστε με στο 6937340090 για να δούμε τι είναι κατάλληλο για εσάς και τη δική σας περίπτωση.
0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page