top of page

Ευλόγησε το Νερό, Ευλόγησε τη Ζωή!

Έγινε ενημέρωση: 13 Φεβ 2021Η προσευχή αυτή προς το νερό σχεδόν γράφτηκε μόνη της... από μια βαθιά ανάγκη να τιμηθεί το Νερό ως στοιχείο και να ευλογηθεί σε κάθε περίσταση ιερότητας.


Το Νερό είναι η πηγή της ζωής και πολύ συχνά μέσα στην καθημερινότητά μας ξεχνάμε να συνδεόμαστε μαζί του. Στη Σαμάνικη παράδοση κάθε στοιχείο της Φύσης και όλα τα πλάσματά της θεωρούνται ιερά. Με κάθε αφορμή, άνδρες και γυναίκες τραγουδούν γλυκόλογα και ευλογίες στο νερό. Σε μας τους ορθολογιστές και πραγματιστές δυτικούς ανθρώπους όλα αυτά μοιάζουν φευγάτα και τρελά, εμείς όμως έχουμε ξεχάσει να γελάμε, να ονειρευόμαστε και να μαγευόμαστε από τη ζωή. Η δυστυχία μας και η δυσκολία που ζει μαζί μας η Γη καθιστά προφανές ότι χρειάζεται να δούμε τη ζωή μας αλλιώς.


Χρησιμοποιήστε την προσευχή αυτή ελεύθερα για ευλογία και σύνδεση με το νερό, απευθυνόμενοι προς σε ένα ποτήρι ή κανάτα με νερό. Μπορείτε να έχετε προσθέσει μέσα σε αυτό κρυστάλλους ή βότανα, όπως βασιλικό, δυόσμο, δεντρολίβανο, λεβάντα, φασκόμηλο ή με οποιοδήποτε άλλο βότανο αισθάνεστε σύνδεση. Δοκιμάστε να το πιείτε αμέσως μετά ή χρησιμοποιήστε το για να εξαγνίσετε το χώρο σας ή και το σώμα σας!


Η αλλαγή της δόνησης θα γίνει αμέσως αντιληπτή και αίσθηση της χαράς και της ευγνωμοσύνης θα σας κατακλύσουν.
Υδάτων Εγκώμια


Ω ΥΔΩΡ εσύ πηγή ζωής! Εσύ που μας ξεδιψάς και μας κρατάς στη ζωή έτσι δρόσισε και ξεδίψασε και την καρδιά μας με αγάπη και κράτησε μας ζωντανούς, αληθινά ζωντανούς και σε εγρήγορση για τα κάλλιστα έργα.


Ω ΥΔΩΡ εσύ πολύτιμο και ζωογόνο! Εσύ που βλασταίνεις τους σπόρους βαθιά μέσα στα σκοτάδια της γης, εσύ που ακόμα και στην πιο άγονη έρημο δημιουργείς οάσεις, έτσι κάνε και την ψυχή μας να βλαστήσει το σπόρο της αρετής! Γεμάτος δύναμη και ζωντάνια, να ανθίσει λουλούδια ευφροσύνης και ομορφιάς στη ζωή μας, και να φέρει γλυκούς καρπούς ωριμότητας και σοφίας στον κόσμο μας.


Ω ΥΔΩΡ εσύ κρυστάλλινο και διαυγές! Εσύ που καθαρίζεις και εξαγνίζεις όλες τις ακαθαρσίες από το σώμα μας και τη φύση, εσύ που μέσα σου βαφτίζονται και μυούνται άγιοι και φωτισμένοι, έτσι αγαπημένο μας νερό , καθάρισε την ύπαρξή μας ολόκληρη από κάθε τι που την εμποδίζει να αντανακλά το φως του ήλιου, ώστε να λάμψουμε πλήρεις με όλα τα χρώματα της ίριδας.


Ω ΥΔΩΡ εσύ που θρέφεις τη ζωή σε ολόκληρο τον πλανήτη, έτσι σε παρακαλούμε να θρέφεις και τις ψυχές μας με αγνά συναισθήματα, με αγαθές κι αμόλυντες προθέσεις, ώστε να έχουμε τη δύναμη της καρδιάς μας στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και της Γαίας.


Ω ΥΔΩΡ εσύ στάσιμο ή εν κινήσει ακατάβλητο! Ακόμα και από τους βάλτους και τα έλη, εγείρεις λωτούς και νούφαρα, άνθη περίτρανα και αμόλυντα προς τον ουρανό, έτσι βοήθησε και από τους βάλτους των παθών και των δεινών μας, να βλαστήσουν άνθη προς τον ήλιο και τα αστέρια.


Ω ΥΔΩΡ εσύ αδάμαστο και τρομερό! Εσύ που στις πλημμύρες σου σαρώνεις ότι αψήφιστα και αλόγιστα βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής σου προς την ωκεάνια μήτρα, έτσι παράσυρε με τη δύναμή σου ό,τι στέκεται εμπόδιο στην πνευματική μας εξέλιξη και στην παλιννόστηση της ψυχής μας!


Εσύ που τα ύδατα του ωκεανού σου ανυψώνουν κύματα τεράστια στην επιφάνεια, ενώ στο βάθος σου παραμένεις ατάραχο και γαλήνιο, έτσι δίδαξέ μας πώς να εγείρουμε τη βούληση και το έργο μας όπως εσύ σηκώνεις τα κύματα του ωκεανού, αλλά και πώς να παραμένουμε ταυτόχρονα στην πληρότητα και την ακινησία του απύθμενου βυθού.


Ευλογημένα τα καθάρια αμόλυντα χιόνια στα ψηλά βουνά, στους παγετώνες και στις άκρες της Γης ότι μέσα από αυτά τροφοδοτείται όλη η Γη μας με καθαρό, πόσιμο νερό, και μέσα από την ύπαρξή τους ρυθμίζεται ο κύκλος των εποχών και ο ατέρμονος κύκλος του νερού.


Ευλογημένα τα αιθέρια σύννεφα που κουβαλούν τη ζωογόνα βροχή, την καταστροφική καταιγίδα , το χαλάζι και τους τυφώνες, ευλογημένα γιατί μας μαθαίνουν πώς ό,τι γεννιέται έτσι και καταστρέφεται για να γεννηθεί το καινούργιο, καθώς αυτός είναι ο νόμος της φύσης.


Ευλογημένες οι πηγές, τα ρυάκια, τα ποτάμια μικρά και μεγάλα, οι λίμνες όλης της γης, γιατί είναι οι δρόμοι και οι δεξαμενές του αίματος της Γαίας, που στο διάβα τους ζωντανεύουν την πλάση και τροφοδοτούν την καρδιά της Γαίας τον αιώνια παλλόμενο Ωκεανό με τη μαγεία της ζωής.


Ευλογημένος ο Ωκεανός ο Μέγας από τον οποίο κάθε ζωή αναδύθηκε, και στον οποίο κάθε ζωή καταλήγει. Ευλογημένη κατοικία ονειρικών, μυθικών πλασμάτων, φτιαγμένα από τις αρχέγονες δυνάμεις του θεϊκού Ποσειδώνα. Πλάσματα θαυμάσια και θαυμαστά, φύλακες της Σοφίας της Γαίας, τα αδέρφια μας τα δελφίνια και οι φάλαινες και όλες τις πολυποίκιλες μορφές ζωής που εγκολπώνεις στην Αιώνια Μήτρα, είθε να είναι ευτυχισμένοι σύντροφοί μας ες αεί.


Φύλαξε από κάθε κίνδυνο απώλειας αγαπημένη μας θάλασσα τους ναυτικούς μας και όσους μυούνται και κοινωνούν τη χάρη σου, όλους όσους κολυμπούν, βυθίζονται και πλοηγούνται στα βάθη σου, όλα όσα πλεούμενα δέχεσαι στα κύματά σου, όσους απολαμβάνουν τη ζωή και το ταξίδι, την ελευθερία και τη γαλήνη σου τις έναστρες νύχτες των πελάγων σου αλλά και τις φουρτούνες και τους αέρηδες που δυναμώνουν τη βούληση και τις ικανότητες των αγωνιστών.

Εσύ ΥΔΩΡ που είσαι σε κάθε κύτταρο μας, σε κάθε έμβιο όν, εσύ που είσαι το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας και το ίδιο το δάκρυ μας, εσύ που είσαι η βάση της έκστασής μας, γέμισέ μας ω αξιοθαύμαστο στοιχείο με υγεία, έμπνευση και αρμονία.


Εσύ ΥΔΩΡ δίδαξέ μας πώς να είμαστε στη ροή με εμπιστοσύνη, πώς να κυλάμε από μορφή σε μορφή χωρίς καμία προσκόλληση.


Δίδαξέ μας την ικανότητα αποδοχής και τη δεκτικότητα που εσύ κατέχεις, καθώς σε όποιο μέσο κι αν έρχεσαι σε επαφή μετασχηματίζεις το σχήμα σου για να προσαρμοστείς σε αυτό, χωρίς να αλλάζεις την ουσία σου. Δίδαξέ μας να προσαρμοζόμαστε με τον ίδιο τρόπο στις καταστάσεις και να μη διστάζουμε να αλλάζουμε μορφή μένοντας πάντα πιστοί στην ανθρωπιά μας.


Δίδαξέ μας την επιμονή και την υπομονή σου, όπως τα κύματα που στο πέρασμα των αιώνων διαλύουν και τα πιο ανθεκτικά βράχια... με αυτές τις ποιότητες εμπλούτισε το έργο της ανύψωσης της ψυχής μας προς την Πηγή.


Βοήθησέ μας ΥΔΩΡ να γίνουμε η ατάραχη καθάρια Λίμνη μέσα στην οποία θα καθρεφτιστεί ο Αιώνιος Εαυτός μας και η Αλήθεια του.


Εσύ ΥΔΩΡ που μεταφέρεις δόνηση και πληροφορίες και τις αναμεταδίδεις σε όλα τα όντα του πλανήτη, στα όντα της πέτρας, των φυτών και των ζώων, και σε εμάς τους ανθρώπους το ίδιο, κράτησε δονήσεις αρμονίας, αφθονίας και αγάπης και μετάδωσέ τις σε όλους όσους κοινωνήσουν στην ευλογία σου, τώρα απόψε και από πάντοτε και για πάντα. Θύμιζέ μας πώς είμαστε ένας οργανισμός, και πώς επικοινωνούμε και επηρεάζουμε όλα τα πλάσματα σε αυτόν τον πλανήτη, ώστε να φροντίζουμε με αγάπη και σοφία ο ένας τον άλλο.


Προσευχόμαστε σε σένα για την επάρκεια και την αφθονία καθάριου πόσιμου ύδατος και την προσβασιμότητα σε αυτό για κάθε ανθρώπινο ον και για κάθε πλάσμα που διψά τη χάρη σου.

Προσευχόμαστε για την καθαρότητα των πηγών, των ποταμιών, των λιμνών και των ωκεανών μας, δείξε μας τρόπους να διορθώσουμε τα λάθη και τη μόλυνση που εμείς ως ανώριμοι συνδαιτυμόνες του πλανήτη προκαλούμε.


Προσευχόμαστε και ευλογούμε εσένα ω ΥΔΩΡ της τελετής αυτής όπως μεταδόσεις σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όσους έχουμε στην σκέψη και στην καρδιά μας, κάθε ευλογία, κάθε θεραπεία και όλες τις αγαθές δονήσεις.

Αγάπη , Αρμονία , Ευδαιμονία

Σε ευχαριστούμε και σε ευγνωμονούμε και σε ευλογούμε ΥΔΩΡ!


Ευοί Ευάν!


106 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page